Netwerken

Netwerken, wat is dat eigenlijk? En hoe kan men dit het beste aanpakken?  Netwerken is het onderhouden van contacten (tegenwoordig zowel offline als online), die je verder kunnen helpen op het gebied van je carrière. Tegenwoordig kun je namelijk geen carrière meer maken door enkel je best te doen, daarvoor dien je te netwerken. Je moet er dus voor zorgen dat mensen die jou kunnen helpen in je carrière weten wie je bent en wat je doet. Maar hoe pak je dit aan?
netwerkborrelVoor ‘offline’ netwerken worden  soms speciale evenementen georganiseerd waar men gemakkelijk kan netwerken; de zogenaamde netwerk borrels. Ga maar eens op zoek of er een borrel bij jou in de buurt is de komende tijd, dan  heb je meteen een goed voornemen voor 2015: echt beginnen met netwerken.
Nu denk je vast, netwerken is niks voor mij. Voor jou lijkt netwerken zeker een ‘ver van mijn bed – show’ maar dat is niet zo want iedereen doet netwerken. Wachten totdat je beroemd gaat worden werkt natuurlijk niet.

linked in

Lijkt ‘offline’ netwerken jou niks dan kun je ook ‘online’ gaan netwerken. Er zijn namelijk websites die speciaal gericht zijn op het opbouwen van zakenrelaties. Een bekend voorbeeld is de website: linkedin.com.  Via deze website kun je gemakkelijk een netwerk opbouwen maar het is vooralsnog aan te raden om naar borrels te gaan zodat je zodoende mensen ook écht kunt aanspreken waardoor je waarschijnlijk sneller verder komt dan door alleen  ‘online’  te netwerken. Veel succes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s