Voeding: dit helpt tegen een kater

Gisteravond iets te diep in het glaasje gekeken en vanochtend wakker geworden met een kater? Hieronder staan een paar tips om gemakkelijker de dag door te komen.water drinken

1. water

We kennen deze truc allemaal wel: drink genoeg water. Vooral als je net thuis bent gekomen van een avondje stappen.  Als je na je wakker bent geworden rustig over de eerste paar uur een paar glazen water drinkt, dan voel je je voordat je het weet weer stukken beter.

vruchtensap

2.  vruchtensap

Door het nuttigen van alcohol heb je een vitaminetekort opgebouwd.  Vruchtensap zorgt ervoor dat je vitaminetekort grondig wordt aangevuld. Kies wel bewust: neem een sapje wat je maag op dit moment kan verdragen.

volkorenbrood

3. volkorenbrood

Volkorenbrood op zich is al gezond maar zeker ook een goede aanvulling om je kater te verhelpen. Volkorenbrood heeft namelijk een ontgiftende werking, perfect dus voor de dag door te komen en zeker om je lever weer op gang te krijgen.

eieren

4. eieren

Eieren bevatten voedingsstoffen zoals: mineralen, eiwitten en vitaminen. Dit allemaal bij elkaar genomen laat je geheid beter voelen. Door het nuttigen van alcohol heb jij namelijk een tekort van alle drie, tijd dus om alles weer aan te vullen! Nog beter is om je ei met zout te eten, dit helpt namelijk tegen vermoeidheid.

bananen5. bananen

De allerlaatste tip in dit rijtje: eet bananen. Bananen zorgen ervoor dat je mineraalgehalte bijgevuld wordt. Buiten dit zorgt dit er ook voor dat je honger gestild wordt. Hoogstwaarschijnlijk heb je toch trek in een vettige hap, maar beter is om het bij gezond eten te houden. Daar zijn bananen geschikt voor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s