5 vreemde wetten in Azië

Vaker hoor je ervan: vreemde wetten in het buitenland. Vaak worden vreemde wetten en regels met de Verenigde Staten geassocieerd, maar een werelddeel kan er ook wat van: Azië.  Ooit van plan geweest om het mooie Azië te bezoeken? Misschien kun je je hieronder alvast inlezen voordat je een regel overtreedt. car in phillipines1. kentekenplaatgekte  –  Filipijnen
In de Filipijnen geldt een mooie regel betreffende kentekenplaten van auto’s. Eindigt de kentekenplaat  van jouw auto op een 1 of 2 dan mag je niet de weg op rijden op maandag. Eindigt de kentekenplaat op een 3 of 4 dan mag je de weg niet gebruiken op dinsdag. Woensdag mag je de weg niet op als je kentekenplaatnummer eindigt op een 5 of 6. Donderdag niet wanneer je kentekenplaatnummer eindigt op een 7 of 8 en op vrijdag mag je de weg niet op vanaf 7 uur ‘s ochtends als je kentekenplaatnummer eindigt op een 9 of een 0.

bungee-jump-reuters2.  Bungee jumpen –  Singapore
Als een echte dare devil bungee jumpen in singapore? Vergeet het maar. Bungee jumpen is verboden in Singapore. Wie had dat nu gedacht van een van de meest westerse delen van Azië. Al die wolkenkrabbers in Singapore en geen een waar je vanaf kunt springen (lees: bungee jumpen). Niet dat het heel slim zijn zou zijn om van een wolkenkrabber af te springen (lees: bungee jumpen), maar oké.

huisthailand3. je huis verlaten –  Thailand
Vergeten je ondergoed aan te trekken en toch naar buiten willen? Dit is verboden in Thailand: zonder ondergoed mag je je huis niet verlaten. Een vreemde regel, dat is zeker. Wat ik me afvraag is wie dit überhaupt zal controleren en wie in godsnaam vergeet zijn ondergoed aan te trekken.

gum4. kauwgum –  Singapore & Thailand
Nog eentje vanuit Singapore: een verbod op het verkopen van kauwgom.  Het is zelfs zo erg dat je kauwgom alleen van een dokter kan krijgen wanneer dit voorgeschreven is.
En om dan door te blijven gaan over dit onderwerp; wanneer je in Thailand betrapt wordt op het weggooien van gekauwde kauwgum langs de kant van de straat dan kun je daar een boete voor krijgen ten hoogste van 600 dollars (ongeveer 19716,50 Thaise Bath).

japanlaw5 overgewicht – Japan
De maximale omvang van de taille voor iemand die ouder is dan 40 jaar mag niet meer bedragen dan 89,9 cm. In Japan is het dus kortom illegaal om wat voller te zijn. Een geluk: voor individuen is deze regel niet strafbaar. De regel is namelijk gericht op bedrijven en lokale overheden.

Advertisements

One thought on “5 vreemde wetten in Azië

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s