Maastricht University stopt dierproeven met honden

Op 2 juli 2015 werd door middel van een persbericht bekend gemaakt dat de Universiteit van Maastricht stopt met dierproeven met honden. Er werd door de Universiteit onderzoek gedaan naar de effectiviteit van pacemakers en omdat vooral grote honden gelijk staan aan de mens werden ze gebruikt.

Een stap in de goede richting,zo mag men dit besluit van de Universiteit wel noemen. Op basis van een veiligheidsaudit van de huidige proefdiervoorzieningen heeft het bestuur van de faculty of Health, Medicine and Life Sciences dit goede besluit genomen.

Een evaluatiecommissie heeft indirect bijgedragen aan het genomen besluit.  De evaluatiecommissie stelde een rapport op waaruit bleek dat het voor de verzorgers van de honden en -uiteraard- voor de honden zelf veel veiliger was om te stoppen met de dierproeven. Verder meldt de commissie dat het huidige beleid omgezet wordt van reactief naar proactief.

Veel mensen zullen blij zijn met de uitkomst van de evaluatie  die de evaluatiecommissie heeft gedaan, vooral door het feit dat er vorig jaar veel commotie ontstond omtrent de dierproeven. De Universiteit meldt nu dat het eveneens in het belang van de publieke opinie ligt om veel meer te delen over bepaalde besluiten zoals dergelijke. De Universiteit wil nu helder zijn in haar visie op het gebruik van proefdieren.happy dog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s