Voeding: producten met weinig of geen suiker

Probeer je suikervrij te eten maar vind je het lastig om producten te zoeken waar geen of weinig suiker in zit? Of wil je graag suikervrij eten maar voordat je het volledig doet, eerst nog producten met weinig suiker eten? Ben je benieuwd welke producten weinig tot geen suiker bevatten, lees dan hieronder verder.
Tegenwoordig zit overal suiker in. Sommige suikers kun je wel nog eten als je suikervrij wil leven, bijvoorbeeld de natuurlijke suikers. Lees daar hier meer over. Als je helemaal suikervrij wil leven of producten wil eten met weinig suikers, maar alleen geen idee hebt welke producten uit de supermarkt je moet kopen, zoek niet verder. Hieronder is een lijst voor je samengesteld.
fruit1
1. fruit
Om te beginnen met fruit; daarin zitten natuurlijke suikers. Deze mag je wel gewoon eten ook als je suikervrij wil leven.
Wat kun je kopen? Denk bijvoorbeeld aan: bananen, appels, druiven, perziken, citroen.
Nog een tip: begin je dag met warm citroenwater. Je lichaam verliest namelijk 200 ml ‘s nachts aan vocht. Dit moet aangevuld worden ‘s ochtends en dat het liefste met warm water. Waarom geen koud water? Het kost je lichaam te veel energie ‘s ochtends om het koude water naar je lichaamstemperatuur om te zetten. Lauwwarm water is daarentegen veel efficiënter. Daarnaast zorgt lauwwarm water ervoor dat vetten sneller worden verwijderd uit je lichaam.
vegetable

2. Groente
Groente zoals broccoli, spinazie en asperges zijn suikervrij. Daarnaast zijn ze ook clean, dat houdt in dat ze niet bewerkt zijn. Clean eten is eveneens beter voor je lichaam omdat je lichaam dit gemakkelijker verteert.

pastarosso
3. Pastasauzen
Het zal je wellicht verbazen, het is dan ook even zoeken, maar bepaalde pasta sauzen bevatten geen toegevoegde suikers. Voeg wat volkorenpasta toe  en je maaltijd is volledig suikervrij. Zo zit in de Grand’Italia Pesto Rosso saus geen toegevoegde suiker, ideaal dus!
oats
4. Havermout
Havermout is een natuurlijk product, er zit dus geen toegevoegde suikers in. Havermout werkt prima in de ochtend als ontbijt. Je kunt het koken op het vuur, maar als je snel wil genieten van je oats kun je er ook voor kiezen om het 3 minuten in afgekookt water te laten staan. Na die 3 minuten is je havermout klaar en kun jij je dag goed beginnen met een gezond ontbijt.

rundergehakt
5. Rundergehakt
Ideaal voor bij de pasta, of ergens anders bij. Helaas is dit vlees niet clean, er zijn wel andere stoffen aan toegevoegd. Er zit verder geen suiker in.

Zo zijn er nog veel anderen producten waar geen suikers in zitten; hierboven zijn bijvoorbeeld nog geen tomaat, paprika, walnoten, aardappelen, rijst enzovoorts genoemd. Er zijn ook veel manieren om zelf bijvoorbeeld suikervrij brood te bakken. Neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag, maar dan heb je wel wat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s