Tips om snel een nieuwe taal te leren

Zou je graag een tijdje in het buitenland willen studeren? Studeren in het buitenland is niet alleen leuk, het is ook een waardevolle ervaring waar je straks zowel op persoonlijk als professioneel vlak je voordeel mee doet. Je haalt nog meer uit je buitenlandavontuur als je de taal spreekt van het land waar je naartoe gaat; je krijgt meer van de cultuur mee, legt gemakkelijker waardevolle contacten en het biedt in alle opzichten meer gemak. Hoe leer je snel een nieuwe taal? Lees hier onze tips!

Thuis studeren
1. Minder studeren met meer resultaat

Een taal bestaat uit talloze woorden; hoe stamp je die allemaal in je hoofd? Dat hoeft helemaal niet! Focus je op een klein aantal woorden die veel gebruikt worden. Veel woorden gebruik je zelden tot nooit. Hoe vaak heb je de afgelopen maanden het woord ‘betonmolen’ gebruikt, in tegenstelling tot het woord ‘studie’? Precies! Begin met het leren van woorden die veel gebruikt worden. Zo maak je maximaal gebruik van je tijd. Veel taalcursussen richten zich op het taalgebruik in veelvoorkomende situaties. Op deze manier kun je je snel redden in de nieuwe taal. Tip: schaf een frequentiewoordenboek aan!

2. Slim herhalen op het juiste moment
Studeren staat vaak synoniem voor herhalen. Ga echter niet elke dag alle woorden die je hebt geleerd herhalen; op den duur is de lijst te lang om dit te doen. De kunst is om een woord te herhalen wanneer je het bijna bent vergeten. Sommige woorden blijven langer hangen, dan andere. Tijdens het studeren ontdek je gauw welke woorden je goed onthoudt en welke minder goed. Probeer hier het herhalen op af te stemmen. Na elke herhaling kun je een woord langer onthouden. Door elk woord op het juiste moment te herhalen bereik je betere resultaten met minder studeren.

3. Korte studiesessies
Snel een nieuwe taal leren? Ga niet meteen uren achter elkaar studeren, want dit is niet effectief. Onze hersenen zijn niet in staat om zich een lange tijd op één taak te richten. Kies voor korte studiemomenten, bijvoorbeeld 20 minuten woordjes leren na de lunch. Zit je te wachten op de bus, wijdt dan een paar minuutjes aan je studie. Nog even 20 minuten nieuwe grammaticaregels bestuderen voor het avondeten en in plaats van 20 minuten naar je favoriete tv-programma te kijken, studeer je nog even kort in de avond. Zo hoeft een nieuwe taal leren naast je drukke dagelijkse bezigheden geen grote opgave te zijn!

4. Maak associaties
Een andere eenvoudige techniek om snel een taal te leren is door associaties te maken. Roep bij elk woord dat je leert een associatie op, zowel bij de betekenis als de uitspraak. Hoe belachelijker de associatie, hoe gemakkelijker en langer je het woord onthoudt. Met deze techniek kun je snel je woordenschat in de nieuwe taal uitbreiden. Als je daarbij je aandacht vooral richt op de veelgebruikte woorden zul je al snel goed uit de voeten kunnen met de nieuwe taal.

Magisch boek

Advertisements

One thought on “Tips om snel een nieuwe taal te leren

  1. Het zijn goede tips! Toen ik mandarijn wilde gaan leren heb ik er voor gekozen om er een taalcursus bij te bestellen. Op het moment dat het je gegund wordt om in je eigen tempo een taal je eigen te maken, merk je dat het makkelijker wordt om de taal eigen te maken. Je moet gewoon niet te snel willen inderdaad.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s