Haal het meest uit het nieuwe academische jaar

Het nieuwe academische jaar staat weer voor de deur. Dat betekent 9 maanden lang hard werken aan je toekomst. Het is echter zovéél leuker wanneer je meer uit je nieuwe jaar haalt dan alleen studeren.

college
Een nieuw jaar moet je zien als een nieuwe start. Een nieuw begin met nieuwe kansen, waarin je elke uitdaging moet aangaan en elke kans om nieuwe mensen te leren kennen met beide handen moet aangrijpen. Zodra je doelen stelt voor het nieuwe jaar met daarin verwerkt wat je wil bereiken dan kun je dit meenemen door het jaar heen. Zodoende vergroot je de kans dat je aankomend jaar meer doet dan alleen studeren. Hoe tof zou het bijvoorbeeld zijn om stage te lopen, of elke maandag te borrelen met wat nieuwe vrienden. Wat jij ook wil; het is wel van noodzaak om prioriteiten te stellen. Vind je gezelligheid belangrijk volgend jaar maar wil je ook goede punten? Maak dan een lijstje voor jezelf met je doelen en zet dan op de eerste plaats: studeren. Vergeet dan wel niet dat je naast studeren ook tijd over wil houden voor die gezellige borrels en afspraken.
keep-calm-i-m-going-to-college-2
Als je meer wil dan alleen studeren maar niet precies weet hoe, buiten de optie dat je bij een studentenvereniging kunt gaan (wat zeker niet af te raden is, ook dat hoort bij het leven van een student) dan kun je eens ‘simpel’ beginnen door na te gaan welke mogelijkheden jouw opleiding biedt. Wellicht dat er nog een leuke cursus voor jou in het verschiet ligt. Of misschien heeft die leuke studievereniging/ studentenvereniging nog nieuwe leden nodig, ga dan eens langs bij de open avond. Misschien ben je al lid en denk je: “Waarom word ik geen bestuurslid?” Houd de opties voor jezelf open. Je bent een keer in je leven student. Probeer het beste ervan te maken en het meeste uit je nieuwe academische jaar te halen.
Wat je ook wil, waar het om gaat is dat jij geniet van je studentenleven. Veel succes met je aankomend studiejaar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s