De 5 raarste wetten van Noord-Korea

Dat Azië rare wetten kent heb je al hier kunnen lezen. Noord-Korea bakt er ook wel wat van. Voor jou zijn de 5 meest rare wetten van dat land uiteengezet.

haircut north corea

1. Kapsel voorschrift
Noord-Korea kent net als vele andere landen verschillende regels en voorschriften. Maar van een kapsel voorschrift heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Toch bestaat het écht, namelijk in Noord-Korea. Daarbij kunnen vrouwen kiezen uit 18 stijlen en mannen kunnen kiezen uit 10 stijlen.

jeans-560x274

2. Blauwe jeans zijn illegaal
Wellicht vond je het zojuist genoemde voorschrift al vreemd, maar dit slaat de spijker op zijn kop; het is in Noord-Korea illegaal om blauwe jeans te dragen. Als wij dat hier zouden invoeren zou bijna niemand meer nog een broek dragen. Wat moet je nu zonder jeans?

no ads
3. Geen advertenties
Er is in Noord-Korea een voorschrift dat weergeeft dat er geen advertenties geplaatst mogen worden op gebouwen of andere goederen zoals het openbaar vervoer. Hoewel wij dit als vreemd kunnen beschouwen, zal het in Noord-Korea wel veel rust geven. Zoals je ziet op de foto hierboven laat dit voorschrift Noord-Korea er erg clean uitzien. Op zich heeft dat wel wat.

students north korea
4. Studenten betalen zowat alles
Hoewel wij hier in Nederland organisaties zoals DUO kennen, pakt Noord-Korea het anders aan met studenten. Studenten dienen veel te betalen voor onderwijs in het land en zij doen het daar nog een tikkeltje erger dan in landen zoals Amerika (waar het ook veel kost voor studenten om te studeren). In Noord-Korea moet een student namelijk zelfs betalen voor de verwarmingskosten van de school.

512212-north-korea-tour-guide

5. Toeristen moeten een gids hebben
Zo is het land dan ook weer; het ‘ware’ Noord-Korea zul je nooit kunnen ontdekken als toerist.  Een toerist kan namelijk niet op eigen houtje Noord-Korea verkennen want hij wordt verplicht om met een gids te reizen. Waarschijnlijk zie je dan ook alleen maar de politiek correcte kant van Noord-Korea. Als je er al heen wil gaan als toerist dien je dus goed op te letten dat je overal je gids bij je hebt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s