5 tips voor een beter slaapritme

Laat naar bed en vroeg in de ochtend weer opstaan. We kennen het allemaal. Een slecht slaapritme is niet goed voor je gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld door minder slaap sneller dik worden. Dat is op zich al genoeg reden om je slaapritme te verbeteren. Daarom vindt je hieronder enkele tips die je helpen bij het verbeteren van je slaapritme.

running

1. Sporten
Uit onderzoek is gebleken dat beweging en een beter slaapritme met elkaar te maken hebben. Wanneer je overdag een workout hebt van minstens 4 x 20 minuten wordt de kwaliteit van je slaap verbeterd. Je dient dan echter niet net voordat je gaat slapen te sporten want dan slaap je juist slechter.

bananen-smoothie

2. Banaan smoothie
Buiten dat een banaan smoothie heel erg lekker is, is het ook erg goed voor je slaapritme. Dat heeft onderzoek van Australië immers uitgewezen. Het beste resultaat haal je echter wanneer je deze smoothie met melk maakt. In melk zit namelijk de stof: triptofaan. Dit is een stof die het slaaphormoon als het ware triggert.

smartphone bed

3. Smartphone uit
Voor het slapen gaan is het beter om je telefoon uit te zetten. Het blauwe licht van je smartphone houdt de productie van metalonine tegen. Dit is de stof die je slaperig maakt.

sunshine-with-god-grace-wallpaper

4. Zonlicht
Zonlicht zorgt er niet alleen voor dat je wakker wordt, het bevorderd ook je slaapritme.
Wanneer je geen zonlicht krijgt slaap je dus hoogstwaarschijnlijk slechter. Probeer dus iedere dag buiten te komen of probeer in ieder geval naast je raam te ontbijten.

dimlicht

5. Dim al je licht
Te veel licht voordat je gaat slapen is eigenlijk niet goed. Het is beter om 90 minuten voordat je gaat slapen al je licht te dimmen zodat je eerder vermoeid raakt met als gevolg dat je beter slaapt en je slaapritme verbeterd.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s