De 4 beste manieren om te besparen op je telefoonkosten!

Het einde van de maand breekt weer aan, en jij bent weer eens bijna door je datalimiet heen. In plaats van rustiger aan te doen, ga je toch vaak over je limiet heen en dat leidt tot onnodige kosten. Wie kent dit probleem niet? Telkens probeer je weer in de nieuwe maand een goede manier te vinden om je datagebruik te beperken, maar dit lijkt maar niet te lukken. Als je het ook zo zat bent om elke maand weer opnieuw hier tegenaan te stuiten, lees dan hieronder de 4 beste manieren om te besparen op je telefoonkosten.

1. Keuze telefoon
Ga niet direct voor de duurste en nieuwste telefoon. Niet alleen ben je bij het aanschaffen van de nieuwste telefoon onnodig veel geld kwijt omdat het nieuwste toestel hoge prijzen kent, maar daarnaast is je aankoop ook niet zo slim.
Een toestel dat pas op de markt is, kent vaak onontdekte fouten, terwijl bij een wat ouder toestel die fouten vaak al zijn ontdekt en opgelost. Zo bespaar je dus niet alleen op de aanschaf van een toestel (een wat ouder toestel is vaak goedkoper), maar is je aankoop ook veel slimmer; je voorkomt dat je in onnodige kosten terecht komt doordat je niet het toestel koopt (lees: het toestel dat pas op de markt is) wat waarschijnlijker ter reparatie moet worden opgestuurd omdat er nog onontdekte fouten zijn.
2. Soort contract
Twijfel je tussen een vast contract of een Sim Only-abonnement? Twijfel dan niet langer, want een Sim Only-abonnement is veel flexibeler en vooral voordeliger dan een vast contract. Daarmee bespaar je dus een hoop kosten! Let wel op: deze veronderstelling moet worden beoordeeld op een case-by-case basis.
3. Je databundel
Zoals hierboven al genoemd, vormt je databundel vaak hét probleem aan het eind van de maand. Je overschrijdt je databundel best vaak en dat levert onnodige kosten op. Maar óók daarop kun je gemakkelijk kosten besparen. Een gemakkelijke tip, die je vást al kent (maar hij wordt toch herhaald): gebruik de WiFi van openbare ruimten. Zet dan je databundel uit, waardoor je enkel internet gebruikt van de openbare ruimte. Daarnaast is het ook een goed idee om te bellen via WiFi. Dan houd jij aan het eind van de maand nog genoeg belminuten over om je grootmoeder met Nieuwjaarsavond gelukkig Nieuwjaar te wensen.
4. Bescherm je telefoon
‘Better safe than sorry’, klinkt de bekende leuze. Dit geldt ook voor je telefoon. Een beschermhoes om je telefoon gaat jou veel kosten besparen, vooral wanneer je je telefoon laat vallen en het toestel op het hoesje terechtkomt in plaats van op je scherm. Een tip hierbij is dat bij verzekeringsmaatschappijen vaak wordt gevraagd, wanneer jij een schadeclaim indient, of er een hoesje om het toestel zat. Schadeclaims worden namelijk bekeken via een case-by-case basis, en het kan zeker helpen bij het indienen van je claim dat er een hoesje om je telefoon zat om je claim te krijgen goedgekeurd. Is maar een tip, moet je zelf weten wat je ermee doet! 😉

Wil je meer weten? phonegigant.nl maakte een interessante infographic over dit onderwerp, die je hieronder kunt vinden en eventueel kunt downloaden.
Besparen op je telefoonkosten voor studenten - Phonegigant

 

Leave a comment